Κύριο περιεχόμενο

Λίγα λόγια για το ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

 

   Ψυχοκοινωνική, Περιβαλλοντική Φροντίδα και Εκπαίδευση

Ως απλοί άνθρωποι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει υγιές άτομο που να μην θέλει να βελτιώσει τη ζωή του.

Το πρόβλημα όμως που παρουσιάζεται είναι τι στόχους βάζει ο καθένας μας και πώς θα το πετύχουμε αυτό.. Η πολυποικιλότητα της σημερινής ανοικτής κοινωνίας , μάς αποπροσανατολίζει και σε πολλές περιπτώσεις μάς απομονώνει από το κοινωνικό σύνολο.

Η δική μας ομάδα, αποτελούμενη από φίλους και γνωστούς , πήρε αυτά τα μηνύματα, και με τις κοινωνικές ευαισθησίες που την διακρίνει αποφάσισε να ιδρύσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Για Μια Καλύτερη Ζωή» , δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό για τον σκοπό αυτό.

Η Εταιρεία, λειτουργεί και δραστηριοποιείται ως Οργανισμός Ψυχοκοινωνικής Περιβαλλοντικής Φροντίδας και Εκπαίδευσης. Στο άρθρο 4 « Σκοποί και Μέσα» του καταστατικού αναφέρονται με λεπτομέρεια όλα εκείνα τα οποία θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μαζί σας. Σκοπός μας είναι η ενεργή συμμετοχή ατόμων και ομάδων στις δραστηριότητές μας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας.

   Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι :

  • Οργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις, συνέδρια ,εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και δράσεις.
  • Παραγωγή και διάθεση έντυπου και ηλεκτρονικού επικοινωνιακού υλικού, όπως βιβλία, περιοδικά , webradio, webTV,κ.α.
  • Οργάνωση προγραμμάτων ψυχαγωγίας και κοινωνικών εκδηλώσεων ( εκδρομές, συνεστιάσεις, επετειακές εκδηλώσεις κά)
  • Οργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης, άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης( σχολικής μελέτης, γυμναστικής, χορού, χειροτεχνίας κ.α.)

   Πολλές από αυτές γίνονται στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο, Ν. Παπαγιαννοπούλου 294 στο Κίτσι Κορωπίου. Εκεί θα βρείτε:

  • Εντευκτήριο- αναψυκτήριο για τα μέλη και τους φίλους της εταιρείας.
  • Οικοπάρκο και χώρο πολιτισμού.
  • Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών ,οικογενειών και ατόμων που επιδιώκουν« Μία Καλύτερη Ζωή» .
  • Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης Ανθρωπίνων Σχέσεων.
  • Ραδιοφωνικό σταθμό για ενημέρωση, ψυχαγωγία και ζωντανές εκπομπές αφιερωμένες αποκλειστικά σε εσάς.

Ανάπτυξη Συνεργασιών

Στο πλαίσιο της κοινοτικής αντίληψης σε θέματα ψυχικής υγείας, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης,η επιθυμία μας είναι η συνεργασία με Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Ειδικά Κέντρα Κοινωνικής Επανένταξης και Αποκατάστασης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σχολεία, Συλλόγους Γονέων , Δίκτυα Εθελοντών, Πανεπιστημιακά Δίκτυα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επίσης η Εταιρεία , παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά , κοινωνικά , επαγγελματικά ή προσωπικά προβλήματα, καθώς και σε παιδιά , γονείς και εφήβους.

Με γνώμονα τους θεσμούς της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, στηρίζει εθνικές και διεθνείς δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας ,αναπτυξιακής έρευνας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ενισχύει την πρόσβαση στη γνώση και την εκπαίδευση, και προσφέρει ηθική και υλική υποστήριξη στα λιγότερο προνομιούχα μέλη της κοινωνίας.

Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας είναι επιφανή άτομα από τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο, έμπειρα στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Η θέλησή τους για διάδοση της σωματικής άσκησης, της υγιεινής ζωής, της ψυχικής αρμονίας και της επιστροφής στη φύση είναι το κίνητρο για την ανιδιοτελή προσφορά τους, έτσι ώστε όλοι να έχουμε « Μία Καλύτερη Ζωή» για πάντα!!!