Κύριο περιεχόμενο

Επαφή με την φύση


Αποδράστε από την καθημερινότητα , ανακαλύψτε τα μυστικά της φύσης και φτιάξτε τη διάθεσή σας!!!

Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο είναι μία έκθεση βοτανικών κήπων 51 στρεμμάτων στο Κίτσι Κορωπίου , όπου υπάρχουν χιλιάδες είδη φυτών απ’ όλο τον κόσμο ταξινομημένα σε ομάδες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά , την προέλευση και την χρηστικότητά τους.

Είναι ένας χώρος μοναδικού φυσικού κάλους που προσφέρει ψυχική ηρεμία , ψυχαγωγία, εκπαίδευση και πάνω απ’ όλα επαφή με τη φύση.

Περπατώντας στους χώρους του πάρκου μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε , να συνεργαζόμαστε με τη φύση  και να καρπωνόμαστε από τα πολλαπλά οφέλη της.

Επαφή και γνωριμία με τη φύση. Θεραπεία ψυχής και σώματος. Εικόνες , ήχοι, μυρωδιές  Μεσογειακή βλάστηση, αυτοφυής βλάστηση του Υμηττού, εδώδιμος κήπος, βότανα και φαρμακευτικά είδη, δηλητηριώδη φυτά, συλλογή πετρωμάτων, κακτοτοπίο, υποτροπικά φυτά, μελισσοκομικά, φαρμακευτικές αλόες, μπονσάι, είδη που παράγουν χαρτί, αναρριχώμενα κ.α.

Ενημέρωση για την Υγεία τη Διατροφή και την Ομορφιά

Το κυνήγι της μακροζωίας , λαχανευόμενα αγριόχορτα, βοτανοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, γαστρονομικά ταξίδια, γευσιγνωσία ,οινογνωσία, εναλλακτική διατροφή, οι τροφές των αρχαίων πολιτισμών , ομαδικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και αποβολής άγχους με φυσικές μεθόδους  κ.α.

Ψυχαγωγία – Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό καφενείο, Παιχνίδια της παλιάς γειτονιάς,τα επαγγέλματα που χάθηκαν σε έκθεση και αναπαράσταση, επιτραπέζια πνευματικά παιχνίδια, γωνιές αντι – facebook , το δέντρο των επιθυμιών, κ.α.

Επιστήμες – Τεχνολογία – Γράμματα –Πολιτισμός

Το ηλιακό ρολόι και η μέτρηση του χρόνου , η ιστορία της γραφής, φυτά αρχαιολογικών χώρων , αναπαραγωγή των φυτών, αισθήσεις των φυτών, απόσταξη αρωματικών φυτών, εργαστήριο διαγνωστικής, κηποτεχνείο.

Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο διαθέτει:

  • Εμπειρο Επιστημονικό Προσωπικό από το χώρο της γεωπονικής επιστήμης, της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας και της τέχνης,  που είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.
  • Βιολογική αγορά με προϊόντα της Μάνας Γης για υγεία, ομορφιά,  ευεξία  και  μακροζωία( προϊόντα από γάλα γαϊδούρας , σαλιγκαριού, μανιταριού, βότανα , αιθέρια έλαια κ.α)
  • Χώρο για μασάζ και αρωματοθεραπεία ( ραντεβού κατόπιν συνεννόησης)
  • Αναψυκτήριο και πλήρως εξοπλισμένη καντίνα με δυνατότητα παροχής γεύματος που λειτουργεί καθημερινά για καφέ ποτό, αναψυκτικό και νόστιμους μεζέδες
  • Χώρος εστίασης που μπορεί να φιλοξενήσει 200 άτομα
  • Χώρους για πικ νικ και ξεκούραση.
  • Κλειστός συνεδριακός χώρος 300 τ.μ. για διαλέξεις , σεμινάρια και εκδηλώσεις
  • Ειδικούς χώρους και τουαλέτες για ΑΜΕΑ
  • Δωμάτιο πρώτων βοηθειών πλήρως εξοπλισμένο.

Το Πάρκο είναι ιδανικό για :

·         Εκδρομές ενηλίκων

·         Επισκέψεις σχολείων , εκδρομές , συνεστιάσεις.

·         Καλοκαιρινά προγράμματα δραστηριοτήτων ( summer camp)

·         Γαστρονομία- γευσιγνωσία σ ένα όμορφο περιβάλλον με μουσική .

Το Πάρκο είναι ένας τόπος περιπατητικός , ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς , ένα στέκι  που μας βοηθάει έστω και λίγο να ξεφύγουμε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Σημείο συνάντησης φίλων , τόπος ηρεμίας και περισυλλογής. Ένα πάρκο που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση, τη δημιουργία με την ξεκούραση , το σύγχρονο με το αρχαίο, το φυσικό με το τεχνητό.

Τέλος στο Πάρκο διοργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο επιμορφωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις υγιεινής διατροφής, ψυχικής υγείας και περιβαλλοντικής δράσης.

Τιμή γενικής εισόδου: 5 ευρώ

Η είσοδος περιλαμβάνει: περιήγηση στους χώρους του πάρκου όπου αναλύονται  τα χαρακτηριστικά και η χρηστικότητα των φυτών και συμμετοχή σε διαδραστικά  εκπαιδευτικά προγράμματα (για μικρούς και μεγάλους).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κατερίνα Φίλη 6946905802 . 210 9654194

www.attikofytoriakoparko.gr

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά & Σαββατοκύριακα 10:00 – 18:00

Συνημμένα σας υποβάλλουμε την παρουσίαση του Αττικού Φυτωριακού Πάρκου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό .